Hela listan revealed

Nu kommer hela listan! Efter noga övervägande kommer här hela listan. En liten påminnelse:

5. Charles Stross Accelerando
4. William S  Burroughs Den nakna lunchen
3. Eftersom att Mikael kan klämma in två böcker på en plats så gör väl jag det också:
Albert Camus Myten om Sisyfos och Jean-Paul Sartre Äcklet.
Under industrialismen försvann den nitiska gudstron och efter andra världskriget tappade man tron på allt. Så vad skulle man tro på då och vad var meningen med livet? Sartre och Camus svarar på samma fråga, fast på två helt olika sätt. Det är helt olika scenarier som beskrivs i böckerna men lika omvälvande ändå! Mitt liv tog en helt ny vändning efter att jag började läsa Camus. Bra för huvet att få tänka på sådant som gör att vi får ångest hela tiden och dessutom kanske bli lite befriad från den där ångesten.
2. Jeff Noon Falling Out of Cars
Här hade jag egentligen kunnat slänga in vilken Noon-bok som helst, men eftersom jag redan haft medd en sf så blev det den här. Jeff Noon är lika revolutionerande som Burroughs rent språkligt, men mer läsbar. Den här boken utspelar sig i en framtid/parallell värld där tre personer letar efter bitar av en spegel. Alla har fått ett virus som gör att de inte kan se sig själva i spegeln utan att äcklas. Ingen kan läsa av klockor och enda sättet att överleva är att äta en viss medicin. Spegeln del letar efter kan göra dem friska. Under resans gång händer bara bisarra saker, som lika mycket kan vara verkliga som effekter av sjukdomen. Vad sägs omo en bok där texten försvinner när man läser den. Litterärt fantastiskt och en lättsam lek med språket. Outstanding!
1. Och så den otippade förstaplatsen:
Charles Dickens Strålande utsikter. En bok och en författare som bara måste läsas någon gång i livet. Det blir inte bättre än så!

'Nuff said!

Kommentarer
Postat av: Mikael@humanus

Vilken chock! Tobbe slutför listan med Dickens socialrealistiska mastodontverk. Är det orginalet eller någon cut-up variant av den?

2009-01-29 @ 14:50:51
URL: http://hristo88.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0